Deze website maakt gebruik van cookies. Indien u hiermee akkoord gaat, klik dan hier:

 

 

 

 

Welkom bij Garage Gielen,

 Surf gerust eens rond en neem een kijkje in ons aanbod jonge tweedehandswagens,

of kom eens binnen en neem zelf plaats achter het stuur.

 
 

.

 

 

 

 

Recytire Approved Klik Hier!

 

 

Volg ons via: 

 Voor verkoop van voertuigen, Onderhoud aan personen en lichte bedrijfswagens, Herstellingen,

het stellen van een diagnose aan voertuigen, carrosseriereparaties en lakken,

airco service (r134a en r1234yf), banden en bandenspanningssensoren 

Garage Gielen J en J BV

Nijverheidsstraat 5, 3930 Hamont-Achel

Btw-nummer: BE0501.718.939

Tel. 011-447107

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.GarageGielen.be

RPR Antwerpen afdeling Hasselt

Lees onze Privacy Policy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste klant,

In navolging van de verstrenging van de maatregelen ter bestrijding van het COVID 19-virus, is onze showroom vanaf heden tot nader bepaald moment gesloten. Gedurende deze periode staan wij u graag online of telefonisch te woord dit na afspraak, voor meer uitleg of voor aankoop van de wagen.

De werkplaats kan open blijven, dit onder het volgen van bepaalde voorwaarden:

Hieronder vindt u de procedure dewelke dient gevolgd te worden.

 1. De werkzaamheden gebeuren op afspraak.
  Deze kan gemaakt worden via telefoon 011447107 of
  via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 2. Wachten is NIET toegestaan.De wagen dient binnen gebracht te worden.
  Indien dit door uitzonderlijke omstandigheden niet mogelijk is, wijzen we u erop dat wachten binnen het gebouw NIET is toegestaan. Voorzie u dus op gepaste kledij.
 3. Binnen brengen van de wagen
 1. Tijdens de openingsuren
  • Kan u de wagen binnen de omheining plaatsen en de sleutel binnen brengen. Dit op de daartoe voorziene plaats in de toonzaal, waarna wij deze in ontvangst nemen.
 2. Buiten de openingsuren (op eigen verantwoordelijkheid)
  • De wagen buiten de omheining plaatsen, en de sleutel in de daartoe voorziene sleutelkluis steken. Gelieve uw telefoonnummer en adresgegevens achter te laten in de auto.

Gelieve rekening te houden met volgende voorschriften:

 • Gelieve uw bezoek uit te stellen indien u symptomen van het Corona virus vertoont,
 • Ervoor te zorgen dat uw voertuig op vlak van hygiëne aan alle gangbare normen voldoet,
 • Ervoor te zorgen dat u de voorschriften inzake “social distancing” - 1,5 m afstand van andere mensen steeds respecteert,
 • De mondmaskerplicht geldt voor personen ouder dan 12 jaar,
 • Er bij voorkeur elektronisch betaald wordt,
 • Onze medewerkers zullen de nodige beschermingsmiddelen dragen voor een maximale beperking van de risico’s,
 • Wij desinfecteren na elke herstelling: klink, stuur, versnellingspook, handrem, gordel (indien nodig), middenconsole (indien nodig)

Wij helpen u graag verder in deze bijzondere tijden en doen ons uiterste best om alles goed te laten verlopen. Hiervoor hopen wij ook op wederzijds begrip en dat de voorgeschreven maatregelen goed gevolgd worden.

Alvast bedankt,

 

Jef en Jos

Onderhoud en inspecties

Deskundig onderhoud

Door de voorgeschreven richtlijnen in acht te nemen van de fabrikant op het gebied van onderhoud het volgen van de nodige trainingen en infosessies kunnen wij u een onderhoudspakket aanbieden dat afgesteld is aan uw behoeften en die van uw auto. Zo geven wij advies wat het beste kan vervangen worden tijdens een onderhoudsbeurt van uw voertuig. Dit doen we in samenspraak met de eigenaar van de wagen. 

 

Nazichten

Tijdens een onderhoudsbeurt zal uw wagen reeds gecheckt worden op de verschillende voorgeschreven punten. Wilt u echter nog een bijkomend nazicht bijvoorbeeld als u op vakantie gaat, een winternazicht, een airco nazicht, … 

Dit kan zowel bij een onderhoudsbeurt als tijdens een apart bezoek aan de garage.

 

 Technische controle

Eenmaal uw wagen 4 jaar is geworden dient deze jaarlijks of tweejaarlijks aangeboden te worden bij een keuringsstation. U kan zelf met de wagen gaan of wij kunnen dit voor u doen. Tevens kunnen wij uw wagen vooraf controleren en of er gebreken zijn op de cruciale componenten. Zoals het afstellen van de dimlichten, controle van de ruiten, uitlaatgasmeting, …

 Maak hiervoor tijdig een afspraak.

 

Reparaties en herstellingen

Mechanische herstellingen

Ondanks de goede zorgen voor uw wagen zijn er nog altijd componenten die door de loop der jaren of kilometers slijtage vertonen en vervangen moeten worden. Een voorbeeld hiervan is een koppeling. Naargelang het voertuig type kan dit een hele klus zijn. Door de complexiteit van de moderne voertuigen zijn hiervoor meestal ook speciale gereedschappen benodigd voor het correct kunnen de- en monteren van bepaalde onderdelen. Tevens beschikken wij ook over de nodige technische handleidingen en scholing voor de herstelling.

 

Diagnose

Bij een storing is een goede diagnose noodzakelijk voor de juiste oorzaak op te sporen. Wat wel wil zeggen dat een goede diagnose tijd in beslag neemt. En er verschillende stappen ondernomen moeten worden om tot bij een conclusie te komen. Wij zijn uitgerust met de originele opel diagnose apparatuur en software, technische informatie en elektrische schema’s. Hierdoor hebben wij toegang tot de verschillende systemen in een voertuig en kunnen wij van hieruit als referentie beginnen. Aan de hand van deze foutcodes kunnen wij via de originele software verdere stappen en metingen uitvoeren.

Het komt steeds vaker voor dat een storing te wijten is aan een software probleem en een van de vele regeleenheden van de wagen. Deze moeten dan terug geüpdate te worden met de door de fabrikant ter beschikking gestelde software. Wij zijn voorzien van de nodige toegangen tot de fabrieksservers om deze software programmaties uit te voeren.

Door de vele wagens die wij onderhouden en reparaties uitvoeren kunnen wij door ervaring meestal een richting aanduiden waar de storing zich bevindt. Echter dient elk diagnose probleem als een apart geval bekeken te worden en om geen fouten te maken zal de procedure steeds van in het begin gevolgd moeten worden.