Onderhoud en inspecties

Deskundig onderhoud

Door de voorgeschreven richtlijnen in acht te nemen van de fabrikant op het gebied van onderhoud het volgen van de nodige trainingen en infosessies kunnen wij u een onderhoudspakket aanbieden dat afgesteld is aan uw behoeften en die van uw auto. Zo geven wij advies wat het beste kan vervangen worden tijdens een onderhoudsbeurt van uw voertuig. Dit doen we in samenspraak met de eigenaar van de wagen. 

Nazichten

Tijdens een onderhoudsbeurt zal uw wagen reeds gecheckt worden op de verschillende voorgeschreven punten. Wilt u echter nog een bijkomend nazicht bijvoorbeeld als u op vakantie gaat, een winternazicht, een airco nazicht, …
Dit kan zowel bij een onderhoudsbeurt als tijdens een apart bezoek aan de garage.

Technische controle

Eenmaal uw wagen 4 jaar is geworden dient deze jaarlijks of tweejaarlijks aangeboden te worden bij een keuringsstation. U kan zelf met de wagen gaan of wij kunnen dit voor u doen. Tevens kunnen wij uw wagen vooraf controleren en of er gebreken zijn op de cruciale componenten. Zoals het afstellen van de dimlichten, controle van de ruiten, uitlaatgasmeting, …
Maak hiervoor tijdig een afspraak.

Reparaties en herstellingen

Mechanische herstellingen

Ondanks de goede zorgen voor uw wagen zijn er nog altijd componenten die door de loop der jaren of kilometers slijtage vertonen en vervangen moeten worden. Een voorbeeld hiervan is een koppeling. Naargelang het voertuig type kan dit een hele klus zijn. Door de complexiteit van de moderne voertuigen zijn hiervoor meestal ook speciale gereedschappen benodigd voor het correct kunnen de- en monteren van bepaalde onderdelen. Tevens beschikken wij ook over de nodige technische handleidingen en scholing voor de herstelling.

Diagnose

Bij een storing is een goede diagnose noodzakelijk voor de juiste oorzaak op te sporen. Wat wel wil zeggen dat een goede diagnose tijd in beslag neemt. En er verschillende stappen ondernomen moeten worden om tot bij een conclusie te komen. Wij zijn uitgerust met de originele opel diagnose apparatuur en software, technische informatie en elektrische schema’s. Hierdoor hebben wij toegang tot de verschillende systemen in een voertuig en kunnen wij van hieruit als referentie beginnen. Aan de hand van deze foutcodes kunnen wij via de originele software verdere stappen en metingen uitvoeren.
Het komt steeds vaker voor dat een storing te wijten is aan een software probleem in een van de vele regeleenheden van de wagen. Deze moeten dan terug geüpdate te worden met de door de fabrikant ter beschikking gestelde software. Wij zijn voorzien van de nodige toegangen tot de fabrieksservers om deze software programmaties uit te voeren.
Door de vele wagens die wij onderhouden en reparaties uitvoeren kunnen wij door ervaring meestal een richting aanduiden waar de storing zich bevindt. Echter dient elk diagnose probleem als een apart geval bekeken te worden en om geen fouten te maken zal de procedure steeds van in het begin gevolgd moeten worden.

Carrosserie herstellingen

Een accidentje of een aanrijding zij vervelende voorvallen en kan iedereen wel eens overkomen. Of het nu gaat om een kleine schade of een volledig expertiseverslag. Wij helpen u zo goed mogelijk om tot de beste oplossing te bekomen zodat uw wagen er weer als nieuw uitziet. 

Aircoservice

Een goed werkend aircosysteem in de wagen is aangenaam voor zowel de bestuurder als eventueel inzittende. Deze systemen dienen van tijd tot tijd onderhouden te worden om een goede koeling te garanderen. Hiervoor hebben wij de nodige certificaten en trainingen gehad voor deze werkzaamheden uit te voeren en milieuvriendelijk met deze gassen om te gaan. Dit zowel voor de oudere installaties het R134a gas als voor de nieuwere wagens met het r1324yf gas. Dit met elk hun specifieke eigenschappen en olie toevoegingen.
Indien een aircosysteem gas verliest door een lekkage die veroorzaakt is door een extern voorwerp kunnen wij het systeem onder druk zetten en zo de lekkage opsporen. Voor verder lekken van de installatie te voorkomen en zo geen extra milieuvervuiling te creëren.

Bandenservice

Banden zijn het enigste contact met de weg en dienen hiervoor over een goed profiel te beschikken. Hiervoor bieden een bandenservice aan. U kunt bij ons terecht zowel voor zomerbanden, alle seizoenen banden of winterbanden. Dit volledig aan de noden die u heeft aan uw wagen. Door samenwerking met grote banden leveranciers kunnen wij vrijwel elke bandenmaat aanleveren en monteren. Dit zowel voor personenwagens, terreinwagens, lichte bestelwagens en aanhangwagens. Deze kunnen meestal binnen de dag geleverd worden. Vraag naar de mogelijkheden voor uw wagen.
Tevens hebben we ook een uitgebreid gamma van lichtmetalen velgen beschikbaar, dit zowel voor de zomer als de winter.

Ook het aanleveren van een complete set winterwielen behoort tot de mogelijkheden.
Moderne wagens zijn uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem afhankelijk van het merk en type wagen kan dit werken met sensoren de zogenaamde “TPMS-sensoren” of via de verwerkingslogica van het ABS (antiblokkeringssysteem voor de remmen). Bij dit laatste systeem zijn er geen extra sensoren benodigd. 

Voor de bandenspanningssensoren hebben wij de benodigde apparatuur in huis om deze aan uw wagen aan te leren. Via catalogussen kunnen wij nagaan of uw voertuig